Hva gjør du når varmepumpen ikke varmer?

En varmepumpe gir et stabilt og komfortabelt inneklima, men hva gjør du når varmepumpen ikke varmer skikkelig?

En varmepumpe av høy kvalitet som er riktig installert og montert, og som blir vedlikeholdt jevnlig har alle forutsetninger på plass for å gi rikelig med varme. Hvis varmen plutselig uteblir, kan det være ulike årsaker til dette. Den aller vanligste er tette filtre.

Sjekk om filtrene er tette

Noen kan ha en varmepumpe i flere år uten å åpne lokket for å rengjøre filtrene. Da er ofte filtrene tettet igjen av støv, og systemet blir lite effektivt fordi tette filtre sperrer for luftstrømmen. Varmepumper bør rengjøres ca. én gang i måneden for økt levetid på produktet, bedre inneklima og for bedre effekt og energibesparelse. Har du glemt å rengjøre den på en stund og varmen uteblir, er det lurt å gi filtrene og innedelen en real rengjøring.

En varmepumpe gir et stabilt og komfortabelt inneklima, men hva gjør du hvis den plutselig ikke varmer skikkelig?

Sjekk innstillingene

Står varmepumpen din på «HEAT»/varmedrift? Dersom den står på «AUTO» kan du oppleve at den begynner å kjøle hvis du f.eks. fyrer i peisen. Vi anbefaler at du har den på «HEAT» når du ønsker varme, og på «COOL» hvis du ønsker kjøling. Manuell innstilling til varme- eller kjøledrift gir deg en mer stabil innetemperatur. Det er også lettere å holde temperaturen jevn dersom du ikke skrur den av og på. Se derfor til at fjernkontrollens display viser sol-ikonet dersom varmen uteblir.

Se til at fjernkontrollens display viser soltegnet dersom varmen uteblir.

Juster temperatur og viftehastighet

Ved kaldere temperaturer må varmepumpen jobbe mer for å produsere varme, og de fleste må i disse periodene skru opp viftehastigheten og/eller temperaturen. Står pumpen på f.eks. 21 grader og veldig lav viftehastighet når det er skikkelig kaldt ute, bør du nok skru opp både temperatur og viftehastighet.

Er varmepumpen tilpasset nordiske forhold?

Ikke alle varmepumper på markedet er tilpasset nordiske forhold. Noen rimeligere modeller egner seg godt til aircondition om sommeren, men varmer ikke skikkelig om vinteren.Vi har varmepumper som er tilpasset nordiske forhold, og har i tillegg modeller med ekstra høy varmekapasitet i kaldt klima og fabrikkgarantert varmedrift ned til -25°C.

Har varmepumpen stoppet helt opp?

Det kan skje at varmepumpen stopper, og da er det ingenting som fungerer – heller ikke varmedriften. Ta sikringen i 10 minutter og start varmepumpen på nytt. Om problemet vedvarer, ta direkte kontakt med oss for en sjekk av din varmepumpe, og hvordan vi kan løse problemet.

Bestill gratis befaring i dag!

Vi gir deg profesjonell veiledning og gode råd i forhold til hvilken modell som dekker dine behov best. Etter befaringen vil du motta et uforpliktende tilbud for varmepumpen, inkludert montering.

Finn ut hvor mye du kan spare og hvilken farge som passer best.