På tide å bytte varmepumpe?

Mye har skjedd med teknologien de siste 10-15 årene, også når det gjelder varmepumper. Førstegenerasjon varmepumper begynner å bli klare for utskifting, også fordi effekt og strømsparing avtar etter 15-20 år.

Burde du bytte varmepumpe? Her er oversikten over hva du bør se etter.

Varmepumpen lager mer lyd enn vanlig

Om varmepumpen din lager mer lyd enn vanlig er det et godt tegn på at effekten har gått ned. Varmepumpen jobber rett og slett hardere for å gi den effekten den ga tidligere. Dette fører også til et høyere forbruk og en høyere strømregning. Da gjør ikke lenger varmepumpen det den skal for deg.

Varmepumpen varmer dårligere enn før

Den aller vanligste grunnen til at varmepumpen varmer dårligere enn før er at filtrene er tette. Med godt vedlikehold og jevnlig service skal varmen kunne opprettholdes godt. Om vedlikehold og service er fulgt og varmepumpen fortsatt varmer dårligere enn tidligere kan det tyde på at effekten er redusert og du burde bytte varmepumpen.

Strømregningen er høyere enn vanlig

Strømregningen varierer selvfølgelig med prisene, men om strømforbruket ditt er mye høyere enn tidligere er det igjen tegn på at effekten har gått ned og varmepumpen jobber hardere enn før. En varmepumpe skal være et kostnadsbesparende tiltak i ditt hjem, men en gammel varmepumpe med dårlig effekt gir deg ikke lenger denne fordelen.

Nye varmepumper er mer effektive, mer miljøvennlige og har utviklet seg stort på designfronten

Nye varmepumper er mer miljøvennlige

En annen fordel med å bytte varmepumpe er at de nye modellene er mer miljøvennlig enn de gamle. Gjennom internasjonale avtaler har Norge forpliktet seg til å bruke f-gasser som er snillere mot miljøet. Nye varmepumper bruker R32-gass som kjølemedie, dette har et vesentlig lavere klimaavtrykk enn R410A-gassen, som er mye brukt som kjølemedie i gamle varmepumper.

Avtal demontering

Både demontering og montering av ny varmepumpe må utføres av en sertifisert montør. Dette for å hindre spredning av HFK-gassene som finnes i varmepumpen. Ved lekkasje av disse under demontering/montering, eller ved en service, kan disse gassene bidra til klimaendring dersom de slippes ut. Avtal demontering av gammel varmepumpe og montering av ny med oss, så er du sikret at alt går riktig for seg. Vi leverer også din gamle varmepumpe til gjennvinning etter demontering.

Bestill gratis befaring i dag!

Vi gir deg profesjonell veiledning og gode råd i forhold til hvilken modell som dekker dine behov best. Etter befaringen vil du motta et uforpliktende tilbud for varmepumpen, inkludert montering.

Finn ut hvor mye du kan spare og hvilken farge som passer best.