Fordeler med varmepumpe

Står valget mellom varmepumpe og annen form for oppvarming? Da kan det være greit å merke seg at det er mange fordeler med varmepumpe – her er en liste med fem av dem.

Markedet bugner av ulike oppvarmingsløsninger som imøtekommer behovene til både bedrifter og private hjem. Varmepumpe er blant de mer moderne og kostnadseffektive løsningene. Vurderer du å hive deg på, men er usikker på om varmepumpe er investeringen verdt? Da bør du lese disse fem punktene.

Sparer strøm og miljøet

Mange ser på varmepumper som en dyr investering. Det er riktig at de er noe kostbare ved innkjøp. Ser du derimot litt nøyere på regnestykket, er det penger å spare ved å investere i en kvalitetsvarmepumpe.En varmepumpe gir som regel 3–5 ganger mer kW varme, enn hva den bruker i strøm. Dette gir en meget god besparelse og vi sparer miljøet.

En hjelp i pollensesongen

Har noen i din husstand pollenallergi? Da er en varmepumpe med et allergifilter nærmest en nødvendighet å regne i pollensesongen. Tester viser at filtrene kan fange opp 94 prosent av allergener fra lufta, så det kan også være nyttig for astmatikere og andre allergikere.

Tester viser at filtrene kan fange opp 94 prosent av allergener fra lufta

Økt komfort

Mange er glade i den lune varmen fra parafin eller oljebrenneren, en varmepumpe oppleves like lun, men den er mer treffsikker når du vil justere temperaturen. Stiller du varmepumpen på 22 grader får du den temperaturen selv om ute-temperaturen svinger.

Riktig temperatur året rundt

Det ligger ikke i navnet, men en varmepumpe kan fint fungere til helt motsatt formål, nemlig nedkjøling. Luft-til-luft-varmepumper gjør mer enn å redusere strømforbruket. Dersom sommeren blir varm kan også varmepumpen reverseres og gjøre det kjølig og behagelig inne.

Dersom sommeren blir varm kan også varmepumpen reverseres og gjøre det kjølig og behagelig inne.

Økt verdi på din bolig

De fleste investeringer vi gjør i våre boliger øker verdien, en varmepumpe er intet unntak.

Bestill gratis befaring i dag!

Vi gir deg profesjonell veiledning og gode råd i forhold til hvilken modell som dekker dine behov best. Etter befaringen vil du motta et uforpliktende tilbud for varmepumpen, inkludert montering.

Finn ut hvor mye du kan spare og hvilken farge som passer best.